Coupescharen

Coupescharen

Coupescharen worden ook wel modelleerschaar genoemd. Ze zijn ideale kappersschaar om haar uit te dunnen en/of op te knippen. Een getand snijblad en een vlak snijblad; tezamen uitermate geschikt om haar uit te dunnen.

Resultaat 1–16 van de 374 resultaten wordt getoond

Coupescharen worden ook wel modelleerschaar genoemd. Ze zijn ideale kappersschaar om haar uit te dunnen en/of op te knippen. Een getand snijblad en een vlak snijblad; tezamen uitermate geschikt om haar uit te dunnen.

 

 

Kyone coupeschaar met grove tanden

In ons assortiment vind je coupescharen van vooraanstaande merken als Jaguar, Kyone en Tondeo. De coupeschaar van hun hand wordt wereldwijd gebruikt en staat bekend om topkwaliteit en geweldige resultaten!

Gebruik deze coupescharen alleen voor mensenhaar!

Kies dus nu je coupeschaar, dan zorgen wij dat deze snel bij je thuis komt!

Wat is het verschil tussen een coupeschaar en een knipschaar?

Wanneer je haren wil gaan knippen is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste schaar gebruikt. Door verkeerde scharen te gebruiken is het mogelijk ongewenst resultaat te krijgen. Zorg er dus voor dat je de juiste schaar gebruikt voor datgene dat jij wil doen. Hier leggen we uit waarvoor je welke schaar kan gebruiken.

De kappersschaar

De kappersschaar gebruik je wanneer je haar wil knippen.De klassieke kappersschaar heeft twee snijbladen. Door deze te sluiten snijd je al het ware het oppevlak door. Hierdoor knip je. De klassieke knipschaar gebruik je bijvoorbeeld bij inknippen, opknippen of om te contouren.

De coupeschaar

Coupescharen zien er iets anders uit. Waar de klassieke schaar twee snijbladen heeft, heeft coupeschaar er maar één. Het andere blad heeft effileertanden. Tussen deze tanden zit ruimte. Dit zorgt ervoor dat tijdens het knippen een deel niet wordt doorgesneden. Wanneer je haar knipt wordt dus niet alles geknipt. Het resultaat is dat het haar uitgedund wordt. Een coupeschaar is dus om haar uit te dunnen. Om deze reden wordt de coupeschaar ook wel uitdunschaar genoemt.

Een coupeschaar wordt ook wel eens effileerschaar genoemd. Dit is echter een verkeerde benaming. De effileerschaar heeft tanden aan beide zeiden ban de schaar. Hiermee wordt het kapsel nog meer uitgedund.

De breedte van de tanden

Een belangrijk aspect van de coupeschaar is de breedte waarmee de tanden uit elkaar staan. De breedte waarmee de tanden uit elkaar staan heeft een functie. Deze bepalen namelijk in hoeverre het haar wordt uitgedund. Hoe dunner de tanden op elkaar staan hoe fijner de uitdunning. Hoe verder weg de tanden uit elkaar staan, of hoe grover de tanden zijn, hoe grover de uitdunning. De afbeelding hieronder illustreerd dit goed.

coupescharen

Jouw nieuwe coupeschaar kopen

Een coupeschaar kopen is een lastige keuze. Er is zo veel aanbod van zoveel verschillende merken. Waar begin je nou. Elk vooraanstaand merk heeft mooie coupescharen. Vaak verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijs van de schaar wordt opgebouwd door een aantal variabelen, namelijk:

  • Staalsoort
  • Handvat
coupeschaar met grove tanden

Staalsoort

De staal is bepalend voor de kwaliteit en levensduur. Veelal is de regel hoe duurder de schaar, hoe sterker staal is gebruikt. Sterker staal blijft langer scherp. Deze hoeft dus minder vaak geslepen te worden. Het kan zomaar zijn dat je een goedkopere schaar twee keer zo snel moet laten slijpen dan een duurdere. Houdt hier dus rekening mee met je aankoop.

coupeschaar met fijne tanden

Handvat

Coupescharen hebben doorgaans drie verschillende handvatten, namelijk klassiek, ergonomisch en swivel.

Een coupeschaar heeft een klassiek handvat wanneer de twee ogen precies naast elkaar staan. Het klassieke ontwerp geeft mooie authentieke uitstraling.

Met een ergonomisch handvat staat een schaar meer naar de natuurlijke positie van de hand. Vaak zijn de ogen ongelijk. zo past dit beter in de hand. Een ergonomisch handvat geeft een fijne greep en ontspannen werkwijze. Hiermee is de kans op blessures ook minder.

Coupescharen met swivel
Coupeschaar met zwivel handvat

Een zwivel is een meedraaiend duimoog. Hiermee heb je een ultra ergonomische handgreep. Het gat in de duim draait mee naar de stand van de hand. Zo ontlast je je duim en polsgewricht.

 

 

Het onderhouden van coupescharen

Na verloop van tijd worden scharen bot. Om ze weer in goede staat te krijgen kan je je coupeschaar laten slijpen. Coupescharen kan je laten slijpen door een professionele kappersscharen slijperij. Het slijpen van kappersscharen is een precies en secuur werk. Voor het slijpen van coupeschaar vergt een andere techniek dan vlakke reguliere kappersscharen. Hierdoor is het aan te raden dit door een ervaren slijperij te laten doen.

Wij werken nauw samen met de slijperij Kappersscharen Slijpen Nederland. Zij kunnen bij jou op locatie slijpen of je kunt gebruik maken van een haal en breng service.