Effileerscharen zijn specifiek gemaakt voor het uitdunnen van haren. Effileerscharen kenmerken zich door de snijbladen met vertanding. Waar een coupeschaar aan één zijde tanden heeft en aan één zijde een vlak mes. Heeft de effileerschaar aan weerszijde tanden.

Ruime keuze in effileerscharen

Je kunt bij ons effileerscharen kopen van toonaangevende merken. Elk merk staat garant voor topkwaliteit en dat voel je in het buitengewone knipcomfort als ook het overweldigende resultaat! Wij hebben alle effileerscharen van alle merken. Zo weet je zeker dat jouw gewenste schaar er tussen zit. Om je te helpen om een keuze te maken hebben we deze pagina voorzien van uitgebreide sorteermogelijkheden. Door een selectie te maken zie je precies welke scharen passen bij jouw wensen.

Effileerschaar

Ben je op zoek naar een effileerschaar? Bij Kappersscharenwinkel.nl vind je een ruim assortiment professionele effileerscharen in diverse prijsklassen en typen. Van een kappersscharen set tot een schaar voor linkshandigen, een knipschaar, een effileerschaar, een uitdunschaar of een coupeschaar. Bij Kappersscharenwinkel.nl vind je alle soorten en maten!

Of je nu professioneel knipt of als hobby, in ons ruime assortiment vind je zowel budget kappers scharen als voor de professional. Bij ons kun je terecht voor een Jaguar schaar, een Kyone schaar en een Tondeo effileerschaar.

Effileerschaar kopen bij KappersscharenWinkel.nl?

Voordat je een kapperschaar koopt is het van belang om het verschil te weten tussen de verschillende soorten.

  1. Een kappersschaar: deze scharen zijn perfect om mee te knippen, te slicen of mee in te knippen. Deze scharen zijn gemaakt om bij te punten, of om juist een speelser effect mee te creëren. Wanneer je erg glad haar knipt is het aan te raden om een kapper schaar te kopen met microvertanding. Onder kappers zijn met name de scharen van Kyone en Jaguar erg geliefd. Deze zijn zowel los als in een scharen set te verkrijgen.
  2. Een coupeschaar: met deze scharen kun je het haar uitdunnen en opknippen. Doordat de schaar twee verschillende snijbladen heeft, één snijblad met effileertanden en één kant zonder, dun je het haar eenvoudig en gelijkmatig uit.
  3. Een effileerschaar: wanneer je het haar wilt uitdunnen is deze kappersschaar perfect voor jou. Beide snijbladen bestaan uit effileertanden. Hierdoor wordt het effect groter. Des te meer tanden de effileerschaar heeft, des te fijner de uitdunning van het haar wordt.

Heb jij als professional of als beginnend kapper advies nodig over de aanschaf van jouw nieuwe schaar? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag.


Effileerscharen in verschillende designs

Wanneer je een nieuwe effileerschaar wil kopen, is het haandig om te weten welke designs er verkrijgbaar zijn. Grofweg zijn er twee soorten designs beschikbaar. Het klassieke design en het offset design. Beide verschillen leggen we je uit.

Effileerscharen met een klassiek design hebben twee gelijk benen. De lengte van de benen staan symmetrisch tegenover elkaar. Dit type design heeft het traditionele knip-gevoel. Het tweede voordeel is dat dit design meer bewegingsvrijheid geeft. De schaar “dwingt” je niet in een bepaalde houden te kmippen. Een offset schaar doet dat wel.

Een offset design effileerschaar is gevormd naar de hand. Hierdoor heeft de schaar geen symmetrische benen meer. Dit type design is ergonomischer vormgegeven. Het voelt natuurlijker in de hand. Dit komt omdat het duimgat korter op de draaischroef staat en iets van het midden af staat. Wanneer je dit type kappersschaar gebruikt zal je je merken dat je je eleboog lager kan houden. Dit maakt het offset ontwerp ergonomischer verantwoord dan het klassieke ontwerp. De kans op blessures wordt kleiner.

effileerscharen klassiek vs offset design

Het juiste formaat

De grootte van de schaar is bepalend voor het gebruik. Het bepaalt wat je ermee kan doen en hoe fijn deze in de hand ligt.

Over het algemeer geldt dat hoe kleiner de schaar is, hoe gedetailleerder werk je ermee kan verrichten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het knippen van contouren of lijnen. De snijbladen zijn korter en vaak ook smaller. Hierdoor heb je meer controle.

Grotere kappersscharen zijn meer geschikt voor het grove werk. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor het wegknippen van grote stukken haar. De snijbladen zijn langer. Je kan dus meer gaar in één knipbeweging wegknippen.

Wij hebben een overzicht voor je gemaakt. Deze kan je gebruiken als richtlijn voor het uitkiezen van de juiste lengte.

FormaatGeschikt voor type werk
5″Het fijne werk zoals contouren. Is lichtgewicht en erg handzaam.
5.5″Alle kapsels. Is lichtgewicht en erg handzaam.
6″Alle kapsels. Is lichtgewicht en erg handzaam.
6.5″Voor grover werk. Is zwaarder en meer voor de show
7″Voor grover werk. Is zwaarder en meer voor de show
8″Voor grover werk. Is zwaarder en meer voor de show

Niet onbelangrijk om te weten is dat bij een grote kappersschaar niet alleen de snijbladen groter zijn maar de ogen en benen ook. Het kan voorkomen dat deze dan niet goed meer in de hand ligt. Eventueel kan je de ogen opvullen met kunststof oogringen. Zo maak je deze weer passend voor je vingers.

Hetzelfde geldt voor kappersscharen met 5 inch snijbladen. Hierin zijn de ogen vaak ook kleiner. Als je zelf dikke vingers heb kan dit lastig zijn. Mocht dit het geval zijn, zoek dan naar een kleine schaar met grote ogen.

Grove tanden of juist smalle tanden?

Een belangrijk aspect van de effileerschaar is de breedte waarmee de tanden uit elkaar staan. De breedte waarmee de tanden uit elkaar staan heeft een functie. Deze bepalen namelijk in hoeverre het haar wordt uitgedund. Hoe dunner de tanden op elkaar staan hoe fijner de uitdunning. Hoe verder weg de tanden uit elkaar staan, of hoe grover de tanden zijn, hoe grover de uitdunning. De afbeelding hieronder illustreerd dit goed.

effileerscharen

Het onderhouden van je schaar

Het onderhoud van je schaar kan je laten doen door een professionele kappersscharen slijperij. Het slijpen van effileerscharen is een precies en secuur werk. Voor het slijpen van deze kappersscharen vergt een andere techniek dan vlakke scharen. Hierdoor is het aan te raden dit door een ervaren slijperij te laten doen.

Wij werken nauw samen met de slijperij Kappersscharen Slijpen Nederland. Zij kunnen bij jou op locatie slijpen of je kunt gebruik maken van een haal en breng service.