Kappersscharen, dat is waarin wij zijn gespecialiseerd. Wij hebben de beste keuze aan kappersscharen voor professionals in het kappersvak. Bekijk hieronder ons aanbod.

Ruime keuze in kappersscharen

Wij zeggen altijd: goed gereedschap is het halve werk. Daarom geloven wij erin jou als kapper de ruimste keuze moeten geven in het uitkiezen van jouw gereedschap. Om dé specialist te zijn willen wij het grootste assortiment kappersscharen. Daarom bieden we alle scharen van alle merken aan. Ook helpen we je een juiste keuze te maken door onze uitgebreide filteropties. Filter precies op datgene waar jij naar opzoek bent en bekijk het overzicht. Mis je iets in ons assortiment? Laat het ons weten. Dan kunnen we deze eventueel toevoegen.

Kappersschaar

Ben je op zoek naar een kappersschaar? Bij Kappersscharenwinkel.nl vind je een ruim assortiment professionele kappersscharen in diverse prijsklassen en typen. Van een kappersscharen set tot een schaar voor linkshandigen, een knipschaar, een effileerschaar, een uitdunschaar of een coupeschaar. Bij Kappersscharenwinkel.nl vind je alle soorten en maten!

Of je nu professioneel knipt of als hobby, in ons ruime assortiment vind je zowel budget kappers scharen als voor de professional. Bij ons kun je terecht voor een Jaguar schaar, een Kyone schaar en een Tondeo schaar.

Wat voor variant je ook zoekt, bij Kappersscharenwinkel.nl vind je de perfecte kappersschaar voor zowel de beginnende als de gevorderde kapper!

Kappersscharen kopen bij KappersscharenWinkel.nl?

Voordat je een kapperschaar koopt is het van belang om het verschil te weten tussen de verschillende soorten.

  1. Een knipschaar: deze scharen zijn perfect om mee te knippen, te slicen of mee in te knippen. Deze scharen zijn gemaakt om bij te punten, of om juist een speelser effect mee te creëren. Wanneer je erg glad haar knipt is het aan te raden om een kapper schaar te kopen met microvertanding. Onder kappers zijn met name de scharen van Kyone en Jaguar erg geliefd. Deze zijn zowel los als in een scharen set te verkrijgen.
  2. Een coupeschaar: met deze scharen kun je het haar uitdunnen en opknippen. Doordat de schaar twee verschillende snijbladen heeft, één snijblad met effileertanden en één kant zonder, dun je het haar eenvoudig en gelijkmatig uit.
  3. Een effileerschaar: wanneer je het haar wilt uitdunnen is deze kappersschaar perfect voor jou. Beide snijbladen bestaan uit effileertanden. Hierdoor wordt het effect groter. Des te meer tanden de effileerschaar heeft, des te fijner de uitdunning van het haar wordt.

Heb jij als professional of als beginnend kapper advies nodig over de aanschaf van jouw nieuwe schaar? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag.

Een nieuwe kapperschaar: een investering die zich direct terugverdient!

Een schaar is erg persoonlijk. Afhankelijk van jou en jouw techniek kies je de juiste variant. Bij ons vind je kappers scharen in de meest uiteenlopende prints en kleuren, merken, in klassieke en eigentijdse designs en zowel een rechtshandige als een linkshandige kappersschaar is bij ons verkrijgbaar.  

Als kapper heb je natuurlijk meer dan één schaar nodig. Daarom komen de verschillende kappersscharen sets van Jaguar en Kyone goed te pas. Heb je nog vragen? Je kunt ons telefonisch of per mail bereiken.

Een professionele kappersschaar koop je natuurlijk bij Kappersscharenwinkel.nl.

Kappersscharen in verschillende designs

Bij het uitkiezen van een nieuwe knipschaar is het belangrijk te weten voor welk design je gaat. Grofweg zijn er twee soorten designs beschikbaar. Het klassieke design en het offset design. Beide verschillen leggen we je uit.

Kappersscharen met een klassiek design hebben twee gelijk benen. De lengte van de benen staan symmetrisch tegenover elkaar. Dit type design heeft het traditionele knip-gevoel. Het tweede voordeel is dat dit design meer bewegingsvrijheid geeft. De schaar “dwingt” je niet in een bepaalde houden te kmippen. Een offset schaar doet dat wel.

Een offset design kappersschaar is gevormd naar de hand. Hierdoor heeft de schaar geen symmetrische benen meer. Dit type design is ergonomischer vormgegeven. Het voelt natuurlijker in de hand. Dit komt omdat het duimgat korter op de draaischroef staat en iets van het midden af staat. Wanneer je dit type kappersschaar gebruikt zal je je merken dat je je eleboog lager kan houden. Dit maakt het offset ontwerp ergonomischer verantwoord dan het klassieke ontwerp. De kans op blessures wordt kleiner.

kappersscharen klassiek vs offset design

Zo kies je het juiste formaat

De grootte van de schaar is bepalend voor het gebruik. Het bepaalt wat je ermee kan doen en hoe fijn deze in de hand ligt.

Over het algemeer geldt dat hoe kleiner de schaar is, hoe gedetailleerder werk je ermee kan verrichten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het knippen van contouren of lijnen. De snijbladen zijn korter en vaak ook smaller. Hierdoor heb je meer controle.

Grotere kappersscharen zijn meer geschikt voor het grove werk. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor het wegknippen van grote stukken haar. De snijbladen zijn langer. Je kan dus meer gaar in één knipbeweging wegknippen.

Wij hebben een overzicht voor je gemaakt. Deze kan je gebruiken als richtlijn voor het uitkiezen van de juiste lengte.

FormaatGeschikt voor type werk
5″Het fijne werk zoals contouren. Is lichtgewicht en erg handzaam.
5.5″Alle kapsels. Is lichtgewicht en erg handzaam.
6″Alle kapsels. Is lichtgewicht en erg handzaam.
6.5″Voor grover werk. Is zwaarder en meer voor de show
7″Voor grover werk. Is zwaarder en meer voor de show
8″Voor grover werk. Is zwaarder en meer voor de show

Niet onbelangrijk om te weten is dat bij een grote kappersschaar niet alleen de snijbladen groter zijn maar de ogen en benen ook. Het kan voorkomen dat deze dan niet goed meer in de hand ligt. Eventueel kan je de ogen opvullen met kunststof oogringen. Zo maak je deze weer passend voor je vingers.

Hetzelfde geldt voor kappersscharen met 5 inch snijbladen. Hierin zijn de ogen vaak ook kleiner. Als je zelf dikke vingers heb kan dit lastig zijn. Mocht dit het geval zijn, zoek dan naar een kleine schaar met grote ogen.

Verschillende type snijbladen

Een van de overwegingen die je maakt is welke type snijblad je wil. Er zijn twee opties verkrijgbaar, namelijk vlak en convex.

kappersscharen kopen

Vlak snijblad

Een vlak snijblad is zoals je zou verwachten van de naam. Het snijblad is volledig recht geslepen. Doordat het recht is geslepen zijn kappersscharen vooral geschikt voor strakke randen en consistente haarlengtes. Een vlak geslepen snijblad kan ook microvertanding bevatten. Microvertanding zijn mini kartels in het snijblad. Deze microvertanding zorgt ervoor dat haren niet weg kunnen glijden tijdens het knippen. Dit maakt de schaar meer vergevingsgezind en is deze meer geschikt voor beginners.

Veelal hebben Duitse kappersscharen een vlak snijblad.

Convex snijblad

Een convex snijblad ziet er iets anders uit dan een vlak geslepen snijblad. De convex snijblad wordt bol afgeslepen tot aan de rand. De binnenzijde heeft een holling. De convex snijblad is het scherpse type snijblad. Hierdoor zijn convex snijbladen een must als je wil slicen. Het tweede grote voordeel is dat je met een convex snijblad elke kniptechniek kan gebruiken. Convex snijbladen bevatten nooit microvertanding. Hierdoor is er iets minder grip op het haar. Mede hierdoor zijn convex scharen bedoeld voor meer ervaren kappers.

Het onderhouden van je snijbladen

Zowel scharen met een vlak geslepen snijblad als scharen met een convex geslepen snijblad kunnen worden geslepen door een professionele kappersscharen slijperij. Het slijpen van kappersscharen is een precies en secuur werk. Voor het slijpen van convex kappersscharen vergt een andere techniek dan vlakke scharen. Hierdoor is het aan te raden dit door een ervaren slijperij te laten doen.

Wij werken nauw samen met de slijperij Kappersscharen Slijpen Nederland. Zij kunnen bij jou op locatie slijpen of je kunt gebruik maken van een haal en breng service.

Kies je voor een goedkope of juist een dure schaar?

Dat is een vraag die je jezelf moet stellen. Wanneer je naar de kappersscharen kijkt zal je snel zien dat er grote prijsverschillen zijn. Waar de ene schaar rond de €50 kost, kan een andere schaar al snel €400 kosten.

Dan vraag je jezelf natuurlijk af waarom er zulke prijsverschillen zijn. Dit heeft met de factoren te maken die we eerder hebben beschreven. Hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder de kappersschaar.

Naast wanneer je puur naar de prijs kijkt lijkt het niet aantrekkelijk te zijn om voor een duurdere schaar te kiezen. Maar er is ook een andere belangrijke reden waarom je voor een duurdere schaar kan kiezen. Je kan de onderhoudskosten ook in overweging nemen in de aanschaf van je nieuwe schaar. Het onderhoud kan een groot verschil maken.

Over het algemeen blijven goedkopere scharen minder lang scherp. Dit beteken dus dat je deze gedurende zijn levensduur vaker moet laten slijpen. Stel, je koopt een schaar van €50 en deze wil je ca. twee jaar gebruiken. In deze twee jaar moet je deze misschien wel 8 keer laten slijpen. Het slijpen kost ongeveer €25 per stuk. In totaal ben je dan €50 + (8 x €25) = €250. Per jaar kost de schaar je dan €125.

Duurdere scharen blijven over het algemeen een stuk langer scherp. Je hoeft ze dus minder vaak te slijpen en de levensduur is langer. Stel, je koopt een schaar van €200 en deze gaat ongeveer zes jaar mee. In deze 6 jaar laat je hem één keer per jaar slijpen. Dan zijn je totale kosten €200 + (6 x €25) = €350. Per jaar kost je kappersschaar iets meer dan €58.

Zoals je in de prijsvoorbeelden ziet kost een duurdere kappersschaar je op de lange termijn veel minder. Daarbij zijn deze scharen vaak écht een stuk beter. De scharen zijn ergonomisch, hebben een beter snijblad, knippen vaak een stuk beter en zijn beter voor je lichaam.

Natuurlijk blijft het een persoonlijke keuze. Maar als je portemonnee het toelaat, raden wij zeker een duurdere kappersschaar aan.

Verschillende merken